Zjednodušený postup na nadýchané věnečky

Na těsto potřebujete:

  • 250ml vody
  • 100g másla
  • Sůl
  • 150g polohrubé mouky
  • 3 vejce

Těsto si udělám tzv.: odpalované – do hrnce dám vařit 250 ml vody se solí a máslem. Jakmile mi voda zavře, tak přisypu mouku a míchám a míchám, až se bude odchytávat ode dna tak vypnu. Nechám trochu vychladnout. Potom šlehačem přidám vejce, hezky jedno po druhém, pěkně zapracujte a vznikne vám táhlé, hladké těsto. A teď přichází můj tip na zjednodušení postupu.

Místo přendání těsta do cukrářského sáčku a vytváření koleček budete jen lžící nabírat těsto a vytvářet bochánky (jako třeba na minivětrník). Bochánky dávejte na vymazaný plech a upečte v troubě na 180st., do které postavíte na dno kastrůlek s vodou. Trvá to asi 35-40 minut. Po vychladnutí rozkrojte, naplňte krémem a ozdobte mléčnou polevou (lžíce mléka + cukr). Krém: svařte 500ml mléka, jeden a půl sáčku pudinkového prášku a 100g cukru. Nakonec do zchladlého pudinku všlehejte 100g másla pokojové teploty.

 

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient