Na těsto potřebujete:
- 250ml vody
- 100g másla
- Sůl
- 150g polohrubé mouky
- 3 vejce
Těsto si udělám tzv.: odpalované – do hrnce dám vařit 250 ml vody se solí a máslem. Jakmile mi voda zavře, tak přisypu mouku a míchám a míchám, až se bude odchytávat ode dna tak vypnu. Nechám trochu vychladnout. Potom šlehačem přidám vejce, hezky jedno po druhém, pěkně zapracujte a vznikne vám táhlé, hladké těsto. A teď přichází můj tip na zjednodušení postupu.
Místo přendání těsta do cukrářského sáčku a vytváření koleček budete jen lžící nabírat těsto a vytvářet bochánky (jako třeba na minivětrník). Bochánky dávejte na vymazaný plech a upečte v troubě na 180st., do které postavíte na dno kastrůlek s vodou. Trvá to asi 35-40 minut. Po vychladnutí rozkrojte, naplňte krémem a ozdobte mléčnou polevou (lžíce mléka + cukr). Krém: svařte 500ml mléka, jeden a půl sáčku pudinkového prášku a 100g cukru. Nakonec do zchladlého pudinku všlehejte 100g másla pokojové teploty.