Obsah článku Ingredience
Krém
|
Postup – korpus
- Oddělte bílky a vyšlehejte z nich sníh. Přidejte do něj cukr a pokračujte ve šlehání.
- Do sněhu jemně všlehejte žloutky, rum, pak mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou.
- Vyhřejte formu – cca 150 stupňů.
- Směs nalijte do dortové formy vystlané pečícím papírem a dejte do trouby. Po čtvrt hodině zvyšte teplotu na 180 stupňů. Nechte zhruba 20-30 minut péct. Zapíchnutím špejle do středu zjistíte, zda je dort hotový.
- Dort nechte vychladnout, poté podélně rozkrájejte na 3 díly. Spodní pomažeme krémem, poklademe část ovoce, dáme další vrstvu korpusu a zopakujeme.
- Vrchní vrstvu potřeme višňovým džemem Schwartau a dozdobíme ovocem.
Postup – krém
- V hrnci připravíme pudink z mléka a vanilkového pudinku. Necháme zchladnout.
- Máslo utřeme s cukrem a postupně do něj vetřeme vychlazený puding. Krém dáme do lednice.