Ovocný dort pro vánoční pohodu

Ingredience

  • 8 vajec
  • 150 g cukru moučka
  • 140 g polohrubé mouky
  • lžička jedlé sody
  • 1 lžíce rumu
  • 40 g kakaa
  • Džem Schwartau – višeň
  • Nakrájené ovoce dle chuti – kiwi, banán, mandarinky, višně apod.

Krém

  • 1 vanilkový pudink
  • 180 g másla
  • 2-3 cukru moučka
  • 4 dcl mléka

Postup – korpus

  1. Oddělte bílky a vyšlehejte z nich sníh. Přidejte do něj cukr a pokračujte ve šlehání.
  2. Do sněhu jemně všlehejte žloutky, rum, pak mouku smíchanou s kakaem a jedlou sodou.
  3. Vyhřejte formu – cca 150 stupňů.
  4. Směs nalijte do dortové formy vystlané pečícím papírem a dejte do trouby. Po čtvrt hodině zvyšte teplotu na 180 stupňů. Nechte zhruba 20-30 minut péct. Zapíchnutím špejle do středu zjistíte, zda je dort hotový.
  5. Dort nechte vychladnout, poté podélně rozkrájejte na 3 díly. Spodní pomažeme krémem, poklademe část ovoce, dáme další vrstvu korpusu a zopakujeme.
  6. Vrchní vrstvu potřeme višňovým džemem Schwartau a dozdobíme ovocem.

Postup – krém

  1. V hrnci připravíme pudink z mléka a vanilkového pudinku. Necháme zchladnout.
  2. Máslo utřeme s cukrem a postupně do něj vetřeme vychlazený puding. Krém dáme do lednice.

Související příspěvky

Zanechte první komentář

Tvorba webových stránek: Webklient