Domácí čokoládová zmrzlina

Potřebujete

  • 150 ml smetany
  • 150 g mléčné čokolády
  • 100 g hořké čokolády na vaření
  • 300 ml mléka
  • 50 g cukru

Mléko s cukrem přiveďte k varu, přidejte na kousky nalámanou čokoládu. Míchejte, dokud se všechna čokoláda úplně nerozpustí. Čokoládový základ nechte vychladnout a mezitím si našlehejte smetanu. Tu pak přidejte do vychladlého čokoládového základu a vše promíchejte.

Směs přelitou do vaničky nechte odležet více než 4 hodiny v mrazáku. Podávejte s kousky čokolády, banánem a lístkem máty.

 

 

čokoládová zmrzlina legální fotografie z fotobanky www.pixmac.cz

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient