Džemové koláčky – Jam Tart

 

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • Špetka soli
  • 2-3 lžíce studené vody
  • Jahodový či meruňkový džem Schwartau
  • Máslo na vymazání
  • Formičky – košíčky

Postup

  • Mouku, máslo a sůl nasypte do mísy.
  • Co nejrychleji zpracujte rukama v těsto (drobenku). Přidejte do ni vodu (můžete si pomoci nožem). Pokud je směs příliš suchá, přidejte lžíci vody.

{loadposition bannerovy}

  • Zabalte těsto do folie a dejte na 30 minut do lednice.
  • Na pomoučeném vále rozválejte těsto na cca 0,5 cm tloušťky. Vykrajujte kolečka – (sklenkou, tvořítkem) tak, aby byla o trochu větší než průměr košíčku.
  • Kolečka z těsta pak vtiskněte do košíčků, které jste vymazali trochou másla. Do nich pak dejte lžičku džemu, ale pozor, abyste ho tam nedali moc (džem by vytekl během pečení).
  • Pečte v předehřáté formě (180 stupňů) cca 15 minut, aby byly košíčky dozlatova. Pak je nechte vychladnout a vyndejte z formiček.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient