Vánoční čokoládový likér

Na výrobu výborného domácí likéru budete potřebovat:

  • 250 ml šlehačky
  • 1 salko
  • 4-6 čtverečků hořké čokolády (nebo na vaření)
  • 3 tyčinky ledové kaštany
  • 1/2 litru rumu
  • 1/2 lžičky skořice

Jak vyrobit čokoládový likér

Šlehačku nalijte do hrnce, přidejte čokoládu i ledové kaštany nalámané na čtverečky. Za stálého míchání na mírnějším ohni nechte čokoládové kousky dobře rozpustit.

Sundejte hrnec z plotny, přidejte skořici podle chuti a vlijte salko. Směs dobře promíchejte. Nakonec přidejte rum (klasický tuzemák) a opět důkladně promíchejte. Likér plňte do láhve. V láhvi ještě likér protřepte.

Z jedné dávky budete mít necelý 1 litr likéru. Podávejte chlazené.

Kdo má rád ostřejší chuť, může místo rumu použít slivovici.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru
Tvorba webových stránek: Webklient