Na výrobu výborného domácí likéru budete potřebovat:
- 250 ml šlehačky
- 1 salko
- 4-6 čtverečků hořké čokolády (nebo na vaření)
- 3 tyčinky ledové kaštany
- 1/2 litru rumu
- 1/2 lžičky skořice
Jak vyrobit čokoládový likér
Šlehačku nalijte do hrnce, přidejte čokoládu i ledové kaštany nalámané na čtverečky. Za stálého míchání na mírnějším ohni nechte čokoládové kousky dobře rozpustit.
Sundejte hrnec z plotny, přidejte skořici podle chuti a vlijte salko. Směs dobře promíchejte. Nakonec přidejte rum (klasický tuzemák) a opět důkladně promíchejte. Likér plňte do láhve. V láhvi ještě likér protřepte.
Z jedné dávky budete mít necelý 1 litr likéru. Podávejte chlazené.
Kdo má rád ostřejší chuť, může místo rumu použít slivovici.